Timi megmutatta, mire képes az emberi akarat

Fila Tímea nem adta fel, újra táncol
Fila Tímea nem adta fel, újra táncol - © Fotó: SFL
Szerencs – A tavaly megtartott szerencsi „XI. Örök Mozgásban Táncest” egyik szívfacsaró, könnyeket fakasztó műsorszáma volt az a produkció, amelyet azon táncosok adtak elő, akik ma már csak kivételes alkalmakkor állnak össze egy rövid fellépés erejéig.

A tavalyi (is) ilyen volt. Akkor Fila Tímea, a fiatal rendőrhölgy, a táncos társ tiszteletére, a barátság kifejezésére állította össze a produkciót Kovács Annamária (Cini), aki a modern tánc oktatója, aki egyik csoportjával elérte, hogy a világ ötödik legjobbja legyen.

Fila Tímea tragikus közlekedési balesetet szenvedett néhány évvel ezelőtt, egyik lábát csonkolni kellett térd alatt, úgy látszott, élete derékba törik. A bemutató végén a táncporondra bicegett és összeölelkezett társaival…

Újra táncolt

Szombaton igazi showműsor volt a Kulcsár Anita Sportcsarnokban. A fellépőket, illetve Kovács Annamáriát Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Nyiri Tibor szerencsi és Szemán Ákos taktaharkányi polgármesterek köszöntötték, fejezték ki elismerésüket az eltelt tizenkilenc évben végzett munkáért. Majd színes fénybombák, füstpamacsok, és egyszer csak begördült valahonnan kerekes székében Timi. Néhány forgás után „eldobta” a segédeszközt, kilépett a székből és táncolt. Mint régen! Timi erős, iszonyatosan nagy az akaratereje. És táncot oktat! Azoknak a fiataloknak, akikről a „XII. Örök Mozgásban Táncest” szólt.

ÉM-SFL