Helyi közélet

2014.07.16. 19:19

Leszállópálya a tetőn, landolás a földön

Miskolc - Miért épült a kórház tetejére a leszálló, ha a mentőhelikopter továbbra is a régi helyén landol?

Miskolc - Miért épült a kórház tetejére a leszálló, ha a mentőhelikopter továbbra is a régi helyén landol?

Arról már korábban is írtunk: a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban megvalósult Csillagpont projekt 2009-es tervezése után többek között az is költségnövekedéssel járt, hogy időközben a helikopter-leszállókat egy új jogszabály V. osztályú repülőtereknek minősítette, amelyeknél plusz előírásoknak kell eleget tenni (más fényviszonyok, fűtött pálya...). Ugyanakkor a főigazgató megerősítette: az előírásoknak ugyan plusz költségek árán, de mindenben eleget tettek.

A Csillagpont 2014. április 2-án tartott ünnepélyes átadásán – mint utóbb kiderült, kizárólag a rendezvény kedvéért – le is szállt a mentőhelikopter a Csillagpont vadonatúj épületének tetejére (akkor készült az itt látható felvételünk is). Akkor ugyan még várható volt, hogy a traumatológiai osztály átköltözéséig, illetve a sürgősségi osztály felállásáig a régi helyen, a traumatológia bejáratához közel landol a betegekkel is a helikopter, csakhogy ez a helyzet azóta sem változott, pedig a műtétes szakmák és a sürgősségi is elfoglalta már az új helyét. Mi lehet az oka?

A válasz a csütörtöki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában