Tiltott kéjelgőt és fogkefetolvajt is fogtak Borsodban

Akt.:
Tiltott kéjelgőt és fogkefetolvajt is fogtak Borsodban
Mezőkövesd, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. február 23-án történt rendőrségi eseményeiből.


A megye rendőri szervei 2016. február 23-án nyolc személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Imre 36 éves helyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 16 óra 30 perc körüli időben az egyik miskolci áruházban parfüm és fogkefe eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci-, az ózdi- és a mezőkövesdi rendőrök további hét személlyel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt, tiltott prostitúció, illetve tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást a miskolci egyenruhások két férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt, továbbá két, elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –