Tiltott csonkítást végeznek Sopronban?

Egy osztrák politikus szerint tiltott csonkítást végeznek egy soproni szépségklinikán.

Petra Bayr az Osztrák Szociáldemokrata Párt szóvivõje vasárnap kiadott közleménye szerint, az intézményben a szeméremajak-kisebbítés mellett, csonkítást is végeznek. A politikusnõ hivatalos tiltakozó levelet küldött a bécsi magyar nagykövetségnek. A fõkonzul szerint alaptalanok a vádak.

Petra Bayr egy osztrák hetilap újságcikkére hivatkozva azt állítja, hogy a soproni klinika intim mûtétnek feltüntetve végez nõi nemi szervek csonkítását. A politikusnõ, aki egyben a nõi csonkítás ellen küzdõ osztrák platform alapítója, levelében kereste meg a bécsi magyar nagykövetséget, hogy vizsgálják ki az ügyet. Emellett a szóvivõ segítségét és együttmûködését is felajánlotta.

Németh Krisztina fõkonzul a Független Hírügynökségnek elmondta: múlt hét végén kapták meg a politikus levelét és azonnal felvették a kapcsolatot a klinikával. Az intézmény fõorvosa megkeresésükre cáfolta Petra Bayr értesüléseit és hangsúlyozta: végeznek nõi nemi szerveken szépészeti beavatkozásokat, de ezek nem azonosak az egyes afrikai és ázsiai népeknél szokásos csonkításokkal. Németh Krisztina szerint elõfordulhat, hogy a klinika honlapján németül is olvasható egyik beavatkozást fordították félre és ebbõl vont le téves következtetést Petra Bayr.