Tiltakozó felvonulást tart az Emberibb Parkolásért Mozgalom

A fővárosi parkolási rendszer, a kerékbilincsek használata, valamint egy esetleges dugódíj bevezetése ellen tiltakozik a többi között vasárnap a fővárosban az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPO). Murányi József, a szervezet titkára a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy eredetileg 200 autóval szerettek volna felvonulni,a rendőrség azonban csak hét autót engedélyezett.

A felvonulás találkozója a Hősök terén lesz 13 órakor. A program 13.30-kor indul, és az Andrássy út – Bajcsy Zsilinszky út – Károly krt. útvonalon. Itt megállnak a fővárosi önkormányzat parkjánál, hogy átadják petíciójukat a főváros vezetésének.

Az EMPAMO felvonulása az Astoria-Múzeum körút-Kálvin tér érintésével folytatódik, majd innen fordulnak vissza az Üllői út, Baross utca irányába, és haladnak a Múzeum krt. – Astoria – Károly körút – Bajcsy Zsilinszky út – Nyugati téri felüljáró- Váci út – Dózsa György úton át vissza a Hősök terére.

A civil szervezet akciójával azokra az intézkedésekre szeretné felhívnia figyelmet, amely szerintük hátrányosan érintik az autósokat. Így például tiltakoznak a fővárosi parkolási rendszer és a kerékbilincs használata ellen, továbbra is szeretnék elérni, hogy a parkolóórák biztosítsanak türelmi időt autósoknak a parkolójegy megváltására és tiltakoznak minden olyan terv ellen, amely esetleg újabb terhet ró az autósokra akár dugódíj, akár behajtási díj formájában.