Tiltakozik a megyei növényvorvosi kamara

E hónap végén, március 31-el 37 év után megszűnik megyénkben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatóságának növényvédőszer analitikai laboratóriuma.

E hónap végével, 37 év után megszűnik megyénkben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatóságának növényvédőszer analitikai laboratóriuma, ami ellen tiltakozásának adott hangot a megyei Növényvédő és Növényorvosi Kamara.

A soraiban 200 növényorvost illetve szakmérnököt tömörítő szervezet tiltakozó közleményében a fenti lépést nem tartja megfontoltnak. Sőt, miként Sallai Pál elnök lapunknak elmondta, a hét fővel működő laboratórium megszüntetését elkapkodottnak, a megye és az ország mezőgazdasága szempontjából jóvátehetetlenül károkozónak vélik, mivel kockára teszi az ország élelmiszer biztonsági helyzetét.

Hosszan lehetne sorolni azokat az indokokat, amiért ebben a térségben ennek az állami laboratóriumnak működnie kell… Az EU belépés elõtt a magyar növényvédelmi szervezet a büszkesége volt a mezőgazdasági kormányzatnak, s a reform jegyében eddig megtett öncsonkító intézkedéssel viszont igazolódni látszik a mondás: kiöntik a fürdõvízzel a gyereket is.