Tiltakozás iskolabezárás miatt, Dunaújvárosban

Petíciót adtak át Dunaújváros polgármesterének a Petőfi általános iskola tervezett megszűnése miatt a szülők, csütörtökön. Tüntetésre is készülnek. Kiadáscsökkentés miatt a város 25 önálló intézménye közül több oktatási intézmény összevonásáról folynak tárgyalások. 100 millióval csökkenne a költségvetés kiadása, a büdzsét csütörtökön elfogadta a közgyűlés.

A Petőfi iskola megszüntetése sem gazdasági, sem szakmai szempontból nem indokolt. Az erről szóló előterjesztés számtalan hiányosságot tartalmaz, a benne lévő számítások hibásak – ezt, a szakértők által alátámasztott véleményüket több mint 6400 aláírással nyújtották át Cserna Gábor polgármesternek- tudatta a Független Hírügynökséggel Tálos Judit, a Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Szervezetének / SZÜSZE/ elnöke.

Március 2-án békés demonstrációval tiltakoznak majd a tervezett intézmény összevonás miatt. A szükséges területfoglalási engedélyt csütörtökön bejelentették az önkormányzatnál és a rendőrségen. Csendes magatartásunkkal szeretnék kifejezni és megerősíteni, hogy nem értenek egyet az alapfokú oktatási intézmények szervezeti átalakításával – közölte Tálos Judit.

Az intézmények több mint 5 és félmilliárd forintos fenntartási költsége a költségvetés 28 százaléka. A tervek szerint több általános iskolát vonnának össze. Az elképzeléseket jelenleg az intézmények véleményezik, ápr. 30-ig dönt róla a közgyűlés, szeptember 1-től lépne életbe az új szervezeti rend.

-Független Hírügynökség-