Sport

2016.05.14. 10:32

MKC: Két nap, két pontért

Mezőkövesd - Szombat délután Komlón szerepel a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombat délután Komlón szerepel a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Az alsóházi rájátszás keretében a 7-14. helyért küzdenek a csapatok. A 10. forduló keretében 17 órakor kezdik a Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC mérkőzést, amelyre már pénteken délelőtt elutaztak a matyóvárosiak.

Messze van

– A mintegy 350 kilométeres távolság túl sok ahhoz, hogy a meccs napján menjünk – mondta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – És ha már ott leszünk, akkor gyakorolni is fogunk, ugyanis nem babra megy a játék, a tét a bennmaradás. Most az idegenbeli fellépéseink vannak soron, ötből négyszer vagyunk vendégek, ez a tény pedig feladja nekünk a leckét. Most még felesleges számolgatni, azt fújni, hogy egy-két siker már elég az NB I-ben való megkapaszkodáshoz, ugyanis ezeket a diadalokat be is kell gyűjteni. A csapatok nagyjából azonos képességűek, az dönt, hogy ki és mennyit tud pluszban nyújtani. Egy trénernek, esetünkben nekem, arra is tekintettel kell lennem, hogy a fiúk ilyenkor részben már magukkal törődnek. Arra gondolok, hogy ki megy, és ki marad, szóval ez is falja az energiát.

Megbeszélték

A mesteredző kijelentette, hogy megbeszélték az Orosházán elszenvedett vereségük tapasztalatait.

– Jó első félidőt produkáltunk, majd a folytatásban védekezésben nyújtottunk kevesebbet az általam várttól – folytatta Skaliczki László. – Annak érdekében, hogy Baranyában pontot, vagy pontokat szerezzünk, elsősorban az átlövőiket kell hatástalanítanunk. Úgy gondolom, hogy képesek leszünk az úgynevezett saját játékunkra, amely célravezető lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!