Helyi közélet

2011.12.20. 16:04

„Vadászterületnek tekintenek minket”

Sátoraljaújhely - A Zemplén Vízmű Kft. továbbra is szeretne önálló szolgáltató maradni.

Sátoraljaújhely - A Zemplén Vízmű Kft. továbbra is szeretne önálló szolgáltató maradni.

„A nagy cégek nagy profitszolgáltatású vadászterületnek tekintenek minket” – mondta Lakatos István, a Zemplén Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója, amikor arról kérdeztük, igazak-e azok a hírek, miszerint veszélybe került a cég önállósága.

Piacképesek

– A társaságunk önállóan is piacképes és működőképes – folytatta Lakatos István. – Ezt igazolja az is, hogy a Top 100-as listákon elég szép helyen szerepelünk. A kezdetektől fogva állami- és tulajdonosi támogatás nélkül működünk. Bevételt, profitot termelünk az államnak. Tény, hogy most van a Parlament előtt egy törvényjavaslat, amely előírná, hogy csak olyan vízszolgáltatók maradhatnak önállóak, amelyek egy bizonyos számú ügyfélkörrel rendelkezik. Csak és kizárólag fogyasztói oldalról tudom megközelíteni a kérdést. Ha jön egy olyan cég, amely olcsóbban tudja biztosítani a vízszolgáltatást, akkor abban a pillanatban felemelem a kezem és azt mondom, oda olvadjunk be. De az eddigi szándékok nem erre utalnak, hanem arra, hogy a mi olcsón előállított vizünket is a minket beolvasztani kívánó szolgáltatók árain kellene megfizetni az itteni fogyasztóknak, ami egy havi tíz köbméteres fogyasztást figyelembe véve legalább háromezer forintos többletterhet róna a fogyasztókra havonta. Bízunk a törvényhozók kedvező döntésében és igyekszünk megmaradni önálló cégként, vagy leányvállalatként csatlakozni más társaságokhoz. Az egri és a győri szolgáltató cég is tárt karokkal várna minket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában