Tibi bácsi diósgyőri szeszfőzdéjének cefretárolója égett le

Akt.:
Tibi bácsi diósgyőri szeszfőzdéjének cefretárolója égett le
Tibi bácsi diósgyőri szeszfőzdéjének cefretárolója égett le
Miskolc – Péntekre virradó éjjel két vízsugárral fojtották el a lángokat a tűzoltók.

A Diósgyőri vár közelében található évtizedek óta egy jól prosperáló pálinka­főző.

Egyelőre ismeretlen okokból csütörtökön késő este kigyulladt a pálinkafőző tégla­épülete mellé épített deszka és ablaküveg oldalfalú, hullámpala fedésű ötvennégy négyzetméter alapterületű cefretároló. A tároló teljes terjedelmében kiégett.

A helyszínre a miskolci hivatásos tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A tüzet két vízsugárral oltották el, illetve folyamatosan hűtötték az épület mellett található széndioxid-tartályt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Már csak füstölgött

A tűzeset másnapján reggel zárva találtuk a szeszfőzdét, csak a melléképület romjai, megégett épületelemek és az oltáshoz használt víz „maradéka” jelezte, hogy előző nap ott tűz pusztított.

szeszfozde2-1024x576

Egyetlen, a közelben lakó férfi nézegette a tűz nyomait és ő mesélte el, hogy éjszaka nem látott, nem hallott semmit az egészből, a lányáék moziból tértek haza jó későn és ők mesélték, hogy tűzoltóautók és rendőrautók sorakoznak a szeszfőzde körül, amelynek melléképülete akkor már csak füstölgött.

ÉM-SZB


Égett a cefretároló Diósgyőrben, két vízsugárral oltották el

Miskolc – Egy pálinkafőző közelébe épített deszka és ablaküveg oldalfalú, hullámpala fedésű ötvennégy négyzetméter alapterületű cefretároló égett teljes terjedelmében Miskolcon, a Tokaji Ferenc utcában csütörtökön késő este.