Tiba István lehet Arnóth Sándor utódja

Tiba István foglalhatja el a hétfőn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett. Arnóth Sándor után ugyanis ő következik az ellenzéki párt listáján, és 2002-től 2006-ig már volt a Fidesz országgyűlési képviselője. A megyei választmány döntését az országos választmány elnökségének is meg kell majd erősítenie.

Arnóth Sándor a Fidesz a Hajdú-Bihar megyei listájáról került be az Országgyűlésbe, de hétfőn lemondott mandátumáról, miután a plenáris ülésen azt mondta Iváncsik Imre államtitkár napirend előtti felszólalása után, hogy “lógni fogsz”. Kósa Lajos debreceni polgármester Arnóth Sándor kijelentésével kapcsolatban azt mondta: bár az teljességgel vállalhatatlan volt, a képviselő bocsánatot kért érte, és lemondott mandátumáról, így emelt fővel távozhat a parlamentből. Tiba István szerint Arnóth helyes döntést hozott hétfőn, ugyanakkor egy pillanatnyi felelőtlenség miatt nem lehet leírni egy embert.

Arnóth Sándor a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány polgármestere. Az MSZP püspökladányi szervezete szerint Arnóth Sándornak a hétfői kijelentése után a polgármesteri pozíciójáról is le kellene mondania.Sporthírek