Thaiföldi élményeit osztja meg velünk

Miskolc – Hétköznapok Észak-Thaiföldön címmel egy távoli és különleges világ mindennapjairól tart vetített képes előadást Teveli Judit könyvtáros május 17-én, csütörtök délután 4 órától Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban.

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezete és a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár által közösen szervezett programra várják mindazokat, akik szeretnének többet tudni Thaiföld múltjáról, a thai kultúráról, az ott élő emberek szokásairól, mindennapjairól. Az előadó, Teveli Judit eredeti szakmáját tekintve könyvtáros, így thaiföldi útjai során természetesen felkereste a könyvtárakat is.

Ennek köszönhetően olyan részleteit is megismerhetik az érdeklődők az ottani hétköznapoknak, amelyek egyetlen turistaút programjában sem szerepelnek.

Varázslatos ország

Teveli Judit évekig dolgozott Budapesten vállalati szakkönyvtárban könyvtárosként, könyvtárvezetőként, majd az Ipari Informatikai Központban dolgozott. Később szabadúszóként mint információmenedzser, lapszerkesztő, PR-tanácsadó tevékenykedett. A könyv- és a könyvtáros szakmában a marketing különböző területeivel foglalkozott. Dolgozott a Magyar Rádió PR osztályán, több éven át részt vett a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szervezésében, és a Frankfurti Könyvvásár szervezésében is, amikor Magyarország volt a díszvendég. Thaiföldre magánemberként, világjáró fiának köszönhetően jutott el először Teveli Judit, és mivel többször sikerült visszatérnie ebbe a varázslatos országba, egyre több olyan élménnyel gyarapodott, melyet szívesen oszt meg másokkal is.