Ötezren látták a hódmezővásárhelyi Picasso-kiállítást

Szerdán köszöntötték a hódmezővásárhelyi Picasso-kiállítás ötezredik látogatóját. Borbás Juditot egy Őszi Tárlat katalógussal és a Tornyai Múzeum 100 éve c. könyvvel ajándékozta meg Lázár János, a város polgármestere. A szerencsés látogató a Független Hírügynökségnek elmondta: egy ötfős baráti társasággal érkezett a Csongrád megyei városba azért, hogy a művész kerámiáiból nyílt kiállítást megnézze.

Több mint negyven kerámiát, 9 linómetszetet és két litográfiát is láthatnak az érdeklődők Hódmezővásárhelyen az október elején nyílt Picasso-tárlaton. Az Alföldi Galéria időszaki kiállításán a dél-franciaországi Vallauris múzeum anyagán túl, francia magángyűjtők példányait is megnézhetik a látogatók.

A több tízmilliót érő kerámiákat bemutató tárlatot eredetileg november elejéig nézhették volna meg az érdeklődők. Az ötezredik látogató köszöntése után Lázár János bejelentette: a franciaországi Vallauris múzeummal és a magángyűjtőkkel egyeztetve úgy döntöttek, meghosszabbítják a kiállítást egy hónappal, vagyis november végéig lehet megnézni Picasso kerámiáit aTornyai János Múzeum Alföldi Galériájában.