Tévével köszönték meg a kislány életét

Egy nagy képernyős LCD – televíziót kapott ajándékba a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. A berendezést a galántai Samsung -gyár küldte az intézménynek, mert itt mentették meg balesetben elhunyt igazgatójuk 12 éves lányának életét.

Még szeptember elején a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn egy személyautó ütközött össze egy vonattal. A balesetben két koreai házaspár vesztette életét. Az áldozatok egyike a szlovákiai Galántán található Samsung-gyár vezetője volt. A balesetben egy kislány is súlyosan megsérült, az ő életét a győri kórházban mentették meg. “A gyerek lép- és májsérüléseit műteni kellett és a tüdeje is bevérzett, de stabilizáltuk az állapotát” – mondta a Független Hírügynökségnek dr. Ruszinkó Viktória a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház csecsemő-és gyermekgyógyászati centrumának vezetője.
Miután kiderült, hogy a lány megmenekült, rokonai Bécsbe szállították további gyógykezelésre.
A cég köszönetnyilvánításként egy nagy értékű televíziót küldött Győrbe. Az intézményben volt már példa hasonló esetre hiszen korábban előfordult, hogy ruhaneműt vagy takarót küldtek a hálás és gyógyult betegek.