Ötéves az új Nemzeti Színház

Nemzeti Színház
Nemzeti Színház

Budapest – Fennállásának ötödik születésnapját ünnepli az új Nemzeti Színház. Ebből az alkalomból szerdán délután öt órakor kiállítás nyílik a Zikkuratban. Csütörtökön és pénteken pedig jubileumi előadással és nyílt nappal folytatódik az ünnepség-sorozat.

2002. március 15-én nyitotta meg kapuit az új Nemzeti Színház. Az elmúlt öt évben 37 bemutatót tartottak a teátrumban. A darabokat több mint félmillióan látták. Az évforduló jegyében nyílik 5 a százhetvenből címmel kiállítás a Zikkuratban. A tárlat a régi-új Nemzeti múltját, emlékezetes pillanatait mutatja be. A kiállításon archív felvételek idézik meg a Nemzeti Színház egykori legendás művészeit.

Csütörtökön délután háromkor a Holdbéli csónakos című darab századik, egyben a teátrum ezerötszázadik előadását nézheti meg a közönség az ötéves Nemzeti Színházban.

Pénteken nyílt napot tartanak a teátrum falai között. A látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé, megnézhetik hol készülnek a frizurák, sminkek és hol öltöznek a színészek. Délelőtt 11 órától ingyenes előadásokkal várják a nézőket. A fellépők között találjuk Huzella Pétert és a színház főigazgatóját, Jordán Tamást is. Rátóti Zoltán önálló estjét rendhagyó módon délután fél kettőtől nézheti meg a közönség.

További információ a Nemzeti Színház ünnepi programjairól a www.nemzetiszinhaz.hu oldalon.