Helyi közélet

2015.03.10. 14:25

Március 15-én fotótehervonat indul Mahócára!

Miskolc - Az ÉSZAKERDŐ Zrt. nemzeti ünnepünkön különleges különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mahócai szárnyvonalára, kifejezetten vasútfanatikusok és -fotósok számára.

Miskolc - Az ÉSZAKERDŐ Zrt. nemzeti ünnepünkön különleges különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mahócai szárnyvonalára, kifejezetten vasútfanatikusok és -fotósok számára.

A szerelvény azokat a régmúlt időket idézi majd, amikor még mindennapos volt kisvasútjainkon a teherszállítás: igazi, fával rakott szerelvény járja majd a szárnyvonalat, útját számtalan, szebbnél-szebb helyen tartott fotómegállással tarkítva. A fényképezéshez a tavaszi ébredés előtti táj is ideális, tekintve, hogy a vasút vonalvezetése lombok és levelek híján ekkor jól áttekinthető. A mahócai vonalon immár évtizedek óta nem közlekedett igazi tehervonat, így az alkalom valódi különlegesség lesz minden arra fogékony utas számára.


(Kattintson a képre a nagyobb méretért!)


Tehervonatunk főként fával rakott teherkocsikból (ill. truck párból) fog állni, míg a fotósok a kisvasút személykocsijaiban utazhatnak majd. Azt, hogy zárt, vagy nyitott személykocsikat viszünk-e, az az akkori időjárás függvényében dől majd el, de inkább nyitott kocsikat tervezünk a jobb kilátás érdekében. A vonatokat a kisvasút C-50-es mozdonyai fogják továbbítani, de Csanyik-Erdei Iskoláig Mk48-as feltűnése is várható. A fával rakott teherkocsikkal a C-50-esek korlátozott teljesítőképessége okán Ortástető állomáson találkozunk majd, a tehervonatozás ott kezdődik. Tervezünk vegyesvonatot és önnálló tehervonati összeállítást is.

A szárnyvonalon alapvetően „kötetlen” menetrend szerint közlekedünk majd, a technikai és forgalmi adottságok figyelembevétele mellett maximálisan a fotózási szempontokhoz igazodva. Előzetes elképzeléseink szerint összesen 160 perc, azaz közel 3 óra „tiszta” fotózási idő áll majd rendelkezésünkre, de sötétedésig még további közel 2 óránk van, amit akár szintén kihasználhatunk.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában