Teszttel kezdtek a cigándi focisták

Akt.:
Az évnyitó foglalkozásra készülnek (balról): Balla János, Oláh Levente, Kovács Gergő
Az évnyitó foglalkozásra készülnek (balról): Balla János, Oláh Levente, Kovács Gergő - © Fotó: Cigánd SE
Cigánd – A harmadosztályú bodrogközi klubnál azt szeretnék, ha tavasszal nem lennének túl rapszodikusak.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Cigánd SE együttese 10. helyezettként vonult téli pihenőre, és a pihenő után hétfőn megkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra. A játékosokkal egyrészt Prisztács Tamás erőnléti edző (a szakember a szlovák U15-ös válogatott erőnléti edzője, és november eleje óta van a bodrogközi csapatnál), illetve Petranics Szergej kapusedző foglalkozott, de besegített a CISE-nél legrégebb óta futballozó, rangidős középpályás, Baksa Zoltán is – azért, mert Szénay Péter szakmai igazgató egy szakmai konferencián vesz részt Londonban.

Szép kupaemlék

Mennyire elégedettek a tizedik hellyel? – kérdeztük Terjék Sándor technikai vezetőt.

– A megszerzett 20 pontunkból tizenötöt gyűjtöttünk be itthon, és sajnos mindössze ötöt idegenben – mondta a klub munkatársa az őszi szezonról. – Valami miatt nem ment, ha elutaztunk a városon túlra, bár a legfényesebb győzelmünket Balassagyarmaton arattuk úgy, hogy nagyjából egy fél­időt emberhátrányban futballoztunk. Ott, akkor tartást mutatott fiatal csapatunk, de a vázolt statisztikából kitűnik, hogy elég szeszélyesek voltunk. Bárhol, bárkit meg tudtunk verni, de ha olyan napot fogtunk ki, akkor bárkitől ki is tudtunk kapni. A téli munkának talán ez az egyik nagy feladata, hogy tavasszal ne legyünk ennyire rapszodikusak. Hogy mi kell ehhez? Munka, természetesen, valamint összeszokottság.

A technikai vezető a szép őszi pillanatok közé sorolta, hogy a Magyar Kupában a legjobb 32-ig jutottak, a 16 közé kerülésért a Dorogtól kaptak ki, hazai pályán 2-0-ra.

– Bosszantó, hogy jobban játszottunk, mint a Dorog, de mégsem sikerült a helyzeteket belőni. Pedig újabb történelmi esemény lett volna a klub életében a továbbjutás… – említette Terjék Sándor.

Miként a CISE alkalmazottja is jelezte, az előző szezonbeli NB II-es búcsút követően elég komolyan az utánpótlás felé fordult a klub.

– Ha úgy tetszik, az is lett a mottónk, hogy a „Csakis a helyi fiatalokra építünk!” – fogalmazott Terjék Sándor. – Ebből, belőlük próbáljuk kihozni a lehető legtöbbet, a megfelelő minőséget, bízunk abban, hogy idővel kiforrja magát egy jó csapat.

A folytatásról

A folytatással kapcsolatban a technikai vezető így nyilatkozott:

– Az első három helyen álló csapat kicsit ellépett a többiektől, gyakorlatilag a negyediktől és utolsó pozícióig lehet liftezni, felfelé egy többmeccses győztes sorozattal, lefelé vesztes mérkőzésekkel. Az őszünk azt mutatta, számunkra a realitás a középmezőny, de nyilván szeretnénk, ha a csapat kihozná magából a maximumot, és javítana jelenlegi helyezésén.

A cigándiaktól a holtszezonban két támadó, Németh Szabolcs és Benke Bálint távozott, így vélhetően 2-3 új játékost szerződtetnek a folytatásra. Az első héten 8 edzést tartanak, részben ez felmérés a sportcsarnokban, utána pedig tréningek a tavaly nyáron megépült műfüves pályán. Helyben minden adott a színvonalas felkészüléshez, de azért szó van egy párnapos edzőtáborról.

ÉM-MI


A Cigánd SE felkészülési mérkőzései:

  • Január 27. (szombat), 15.00: Cigánd SE – TJ Olympia Borsa (szlovák V. o.)
  • Február 1. (csütörtök), 15.00: Cigánd SE – Mád FC (megye I. o.)
  • Február 3. (szombat), 10.00: Kisvárda Master Good (NB II) – Cigánd SE
  • Február 8. (csütörtök), 15.00: Cigánd SE – SS Politehnica Timisoara (román II. o.)
  • Február 10. (szombat), 11.00: Cigánd SE – FK Slavoj Trebisov (szlovák II. o.)
  • Február 15. (csütörtök), 15.00: Cigánd SE – Partizán Bardejov (szlovák II. o.)
  • Február 17. (szombat), 11.00: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB I) – Cigánd SE
  • Február 24. (szombat), 11.00: Cigánd SE – TJ FK Vysné Opátske (szlovák III. o.)