Tésztakészítő gép szakította le a karját a tiszaújvárosi nőnek

Tésztakészítő gép szakította le a karját a tiszaújvárosi nőnek
Tésztakészítő gép szakította le a karját a tiszaújvárosi nőnek
Tiszaújváros – Hiányoztak az ­üzem­képes ­biztonsági kapcsolók a ­dagasztógépből.

A tanúk kihallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást a Tiszaújvárosi Járásbíróság a tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult büntetőügyben. Az ügy két vádlottja ellen – hivatalos megfogalmazással élve – „maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége” miatt indult a büntetőeljárás. A per egyébként közel egy esztendővel ezelőtt kezdődött meg.

A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó kft. ügyvezetői voltak. Mindketten tudták, hogy az üzemben használt egyik tésztadagasztó gép meghibásodott, ismerték a hiba mibenlétét és tudták azt is, hogy a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működik. A gép megjavítására intézkedést nem tettek.

Utasítást kapott a nő

2015. augusztus 3-án az egyik vezető (az ügy első rendű vádlottja – arra utasította egyik női alkalmazottját – az ügy sértettjét –, hogy az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működőképes tésztadagasztó géppel tarhonyát készítsen.

A sértett a dagasztógép tetejét felnyitotta, azonban a gép az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában nem állt le, a sértett nő a tartályba belenyúlt, alkarját a mozgásban lévő gép leszakította.

Mint ismeretes, Miskolcon, a Tanoda Kft. üzemében is történt egy hasonló eset, annak az elszenvedője is maradandó károsodást szenvedett.

– Szaniszló Bálint –


Tiszaújváros - Beáta kezét leszakította a tésztagyúró gép. Most a lakását is el­veszítheti. Még 2015 augusztusában történt. Magyari Józsefné Beáta bal alkarját leszakította munkahelyén egy meghibásodott tésztagyúró gép. És nem volt elég a baleset okozta fájdalom és sokk, most úgy tűnik, hogy az a...

Tiszaújváros - Egy jó esztendő kellett a rendőrségi vizsgálathoz a tiszaújvárosi leszakadt kar ügyében. Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két tiszaújvárosi lakossal szemben, mivel tésztakészítő üzemükben dolgozó alkalmazottjuk karját leszakította egy gép. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén M...

Tiszaújváros - Maradandó fogyatékosságot okozott a hibás gép. Első tárgyalást tartott szerdán a Tiszaújvárosi Járásbíróság egy tésztaféléket gyártó üzemben történt baleset miatt indult ügyben. A vádirat szerint a vádlottak a tiszaújvárosi székhelyű, tésztaféléket gyártó társaság ügyvezetői. Mindk...