Friss hírek

2009.05.06. 13:58

Újabb bizottság szavazta le az ombudsman beszámolóját

<p>Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága sem tartja általános vitára alkalmasnak Szabó Máté ombudsman 2008. évi beszámolóját - mondta a Független Hírügynökségnek a szerdai meghallgatás után Gy. Németh Erzsébet, a testület szocialista elnöke. Az elutasítás mögött az országgyűlési biztos megnyilvánulásai és nem szakmai munkája áll. Kedden a honvédelmi bizottság sem fogadta el a tájékoztatót.</p>

Az ombudsmant szerdán délután az egészségügyi bizottság, míg a jövő héten az emberi jogi bizottság hallgatja meg. Az elutasítás után az ombudsmannak várhatóan új beszámolót kell készítenie.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának keddi meghallgatásán a tavalyi tevékenysége mellett a "cigánybűnözéssel" kapcsolatos kijelentéséről is kérdezték, amire azt mondta: rosszul fogalmazott az interjúban, de az ártatlanság vélelme őt is megilleti. Ugyanakkor hozzátette: tabuk nélkül kell beszélni a fenyegető bűnözői tendenciákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!