Teszt: sikerült fegyvert bevinni a bécsi reptérre

Titkosügynököknek sikerült átverniük a bécsi reptér csomagátvilágító berendezését és fémérzékelő kapuját. Viszont utána a biztonsági ellenőrökön már fennakadtak, adta hírül pénteken a Standard című lap.

Két civil ruhás belügyes – egy férfi és egy nő – fegyvert, kést és borssprayt vitt be Bécsben a schwechati repülőtérre. A férfinak a derekán volt eldugva a pisztoly, a nő kézitáskájában pedig egy borsspray lapult. A fémérzékelő kapun és a csomagátvilágító röntgenen simán átjutottak. De utána a biztonsági személyzet megtalálta és elkobozta a késüket.

A titkos ügynökök akciója rutin biztonsági ellenőrzés volt, amelyet az Európai Unió előírásai alapján végeznek a repülőtereken. A schwechati repülőtér szóvivője az incidens után közölte, hogy 100 százalékos biztonság sehol sem létezik, de a bécsi repülőtér biztonságos. Az osztrák országos rendőrfőkapitány azért bejelentette pénteken, hogy az ellenőrzés után Schwechaton és az összes többi osztrák repülőtéren intézkedeseket tesznek a biztonság fokozására.