Friss hírek

2008.02.08. 08:10

Kampányoló egészségbiztosítók? - Napi Gazdaság

<p>A Napi Gazdaság úgy tudja, a kormányzat csak az indulás évében tiltaná meg a tagtoborzást az egészségügyi pénztáraknak, az azt követő évben, 2010-től viszont már lehetővé tenné. Ennek módja hasonlíthat a kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál alkalmazott kampányhoz, váltani pedig mindig tavasszal lehetne. A lap szerint közben az önkéntes egészségpénztárak két szövetsége azért lobbizik, hogy kölcsönösen ügynökölhessenek egymásnak az egészségbiztosítási és az önkéntes pénztárak, illetve, hogy maguk is egészségügyi biztosítóvá alakulhassanak.</p>

Mindez egy minisztériumi egyeztetésen vetődött fel. A szaktárca képviselői állítólag vállalták, hogy a Pénzügyminisztérium, a MeH, a pénzügyi és egészségbiztosítási felügyelet, valamint az egészségpénztárak szövetségeseinek részvételével speciális munkabizottságot hoznak létre a munka elősegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!