Helyi közélet

2010.10.18. 14:51

Megvan az alpolgármesterek feladata

<p>Miskolc - Három helyett két alpolgármestere lett Miskolcnak, egyikük nem tagja a testületnek.</p>

A pénteki alakuló ülésen Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos megnevezte az alpolgármestereket is: dr. Zsiga Marcellt és Pfliegler Pétert. Az utóbbi nem tagja a testületnek. Az ő megválasztására – azaz, hogy nemcsak képviselő lehet alpolgármester – a helyi önkormányzatokról szóló törvény október 4-től ad lehetőséget. Ehhez igazította a testület a Szervezeti és Működési Szabályzatát is pénteken.

Az alakuló ülésen a képviselők szavaztak a polgármester valamint az alpolgármesterek tiszteletdíjáról és költségtérítéséről is. E szerint a polgármester illetménye 579.750 forint, költségátalánya illetményének 30 százaléka lett, az alpolgármesterek esetében ez az összeg 555.000 forint és 20 százalék.

Dr. Kriza Ákos polgármesteri feladatköre: gazdaságfejlesztés, közrend, dr. Zsiga Marcell alpolgármesterhez tartozik majd az ifjúságpolitika, sport, kultúra, oktatás, turisztika, egészségügy, Pfliegler Péter alpolgármester pedig a városüzemeltetésért felel.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában