Testvériskolások jártak a hejőpapi suliban

Akt.:
Izgalmas versenyek voltak.
Izgalmas versenyek voltak. - © Fotó: Magánarchívum
Hejőpapi – A Kisgyőri Általános Iskola és a Hejőpapi Általános Iskola tanulói és pedagógusai között személyes találkozó jött létre.

Ez volt az első ilyen alkalom, melynek kapcsán találkozhattak a testvériskola tanulói, nevelői, az Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program megvalósításának folyamatában.

Ez alkalommal a Kisgyőri Általános Iskola tanulói látogattak el Hejőpapira, az általános iskolába. Erre a találkozóra sportrendezvényt, vetélkedőt tervezett a Hejőpapi Általános Iskola Nevelőtestülete. A személyes találkozó konkrét célja a különböző hátterű tanulók közti kapcsolat létrehozása, a különböző adottságokkal rendelkező iskolákban folyó nevelő-oktató munka megismerése, a tapasztalatok átadása.

A fiatalok közös vetélkedőn vettek részt, a természettudományban való jártasságukról adhattak számot. A közös sportrendezvény elősegítette a részt vevő fiatalok közötti információs és szociális gátak megszüntetését. A sportrendezvény tematikájának, szervezésének alapja a játék, az együttműködés, a közös siker és vidám hangulat, a szórakozás volt.

-ÉM-