Testi sértéssel vádolják Felix Baumgartnert

Akt.:
Testi sértéssel vádolják Felix Baumgartnert
Testi sértéssel vádolják Felix Baumgartnert - © wired.com
Bécs, 2012. október 31., szerda (MTI) – Néhány héttel sikeres sztratoszféraugrása után bírósági tárgyalásra hivatalos Felix Baumgartner. Az extrémsportolót testi sértéssel vádolják, az ügyet a jövő héten tárgyalják másodfokon.

A salzburgi ügyészség szerdai közlése szerint az extrémsportolót áprilisban első fokon ezerötszáz euró pénzbírságra ítélték testi sértés miatt egy 2010-es feljelentés alapján. Baumgartner ártatlannak vallja magát, és fellebbezett az ítélet ellen. A másodfokú tárgyalást jövő kedden tartják Salzburgban.

A vád szerint Baumgartner 2010-ben a salzburgi autópályán egy dugóban verekedésbe keveredett. Egy személyautó sofőrje és egy görög teherautó-sofőr összeszólalkozott a veszteglő forgalomban, és Baumgartner a személyautó vezetőjének pártján beavatkozott a veszekedésbe. A kamionsofőr meglökte őt, mire a vád szerint a sportoló megütötte a sofőrt.

Felix Baumgartnernek nem kell személyesen megjelennie a tárgyaláson.

A 42 éves, osztrák születésű repülőgép-pilóta és extrémsportoló októberben egy különleges, ballonnal a magasba emelt kapszulából kiugorva elsőként lépte át szabadesésben a hangsebességet. Harminckilenc kilométer magasból végrehajtott ugrásával egyben felállította a leghosszabb szabadesés és a legmagasabb emberes ballonos repülés világrekordját is.

– MTI –