Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát

Testi sértéssel vádolják Bene Barnabás atlétát
  Pécs, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják Bene Barnabás olimpiai kerettag atlétát egy a Pécsi Törvényszéken folyó büntetőperben – adta hírül az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

Az ügyészség szerint a PVSK futója tavaly egy ismert pécsi szórakozóhelyen összeszólalkozott egy agresszíven viselkedő férfival, aki szidalmazta, meglökte, majd az utcán meg is ütötte a távozni készülő sportolót. Bene Barnabás a földre került, de miután felállt, megrúgta támadóját – írja az Új Dunántúli Napló.
A férfinak a barátja, az atlétának az edzője akart segíteni, végül Bene és trénere elfutott a helyszínről. Mivel azonban a megrúgott férfinak kilyukadt a tüdeje, a futó ellen eljárás indult, ahogy támadója és annak barátja ellen is.
Az atléta a lapnak nyilatkozva azt mondta: aznap barátaival és edzőjével tartózkodott a szórakozóhelyen. Az agresszív, ittas férfi azt kérte rajta számon, hogy kikezdett a barátnőjével, ilyesmi azonban nem történt. Szerinte a férfi nem a rúgástól, hanem akkor sérülhetett meg, amikor az incidens során ő ráesett.
Az életveszélyt okozó testi sértés kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, de Bene Barnabás bízik a felmentésében. A lap által megkérdezett ügyvédek szerint a sportoló vélhetően jogos védelmi helyzetben volt.
Bene Barnabás 1500 méter síkfutásban szeretné kiharcolni a londoni indulási jogot. A 3 perc 38 másodperces B szint eléréséhez egy másodpercet kell faragnia jelenleg eredményén – olvasható a baranyai napilapban.További hírek a Magyarország kategóriából