Testedzéssel építkezik Miskolcon

Dr. Mátyás Lajos a DVTK kosarasainak is szurkol
Dr. Mátyás Lajos a DVTK kosarasainak is szurkol - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Dr. Mátyás Lajos nélkül ritkán rendeznek NB I-es csapatbajnoki mérkőzéseket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház érsebészetének osztályvezető főorvosa elválaszthatatlan alakja a diósgyőriek jégkorong, kosárlabda és labdarúgó meccseinek. DVTK-klubszeretetét a csarnokokban és a stadionban sállal a nyakában is kifejezésre juttatja.

Konditerembe is jár

– A sportban mindenevő vagyok – árulta el érdeklődésünkre. – Fiatal koromban atletizáltam és röplabdáztam, utóbbit egyetemista koromban az első osztályú szintig vittem. Aztán belekóstoltam a síelésbe és a vitorlázásba, mondhatom, hogy mindkettő csodálatos műfaj. A labdajátékokat nézőként azért imádom, mert mindegyiknek más a dinamikája, az atmoszférája, és eltérő módon csengenek le bennem. Szurkolás közben a szépséget keresem és rendre átadom magam az érzéseimnek.

Arra a kérdésre, hogy műtétei közben gondol-e kedvenc sportolóinak küzdelmére, így válaszolt: annyiban igen, hogy a versenyzőknek is koncentrálniuk kell, hiszen ők hozzám hasonlóan gyakran kerülnek váratlan helyzetekbe. Gyógyító munkám során én könnyen viselem el a hosszú operációk okozta megterhelést, mert a sport felkészített erre. Szóval nekem a testkultúra tréninget jelent, ennek segítségével építkezem, mert el ne felejtsem: konditerembe is járok.

KT