Tesco: Nem hárították a dolgozókra a bírságot

Tesco: Nem hárították a dolgozókra a bírságot
Sohasem hárították a hatósági bírságokat a dolgozókra – így reagált a Tesco arra keddi cikkre, amelyben arról írtak, hogy a multicég dunaújvárosi áruházát megbírságolták, miután 300 kilogramm bélsárral szennyezett hús került a polcaikra.

A Tesco közleményében hangsúlyozza, a vásárlók mindössze néhány kilónyi szennyeződött áruval találkozhattak, és már kártalanították is az érintetteket. Tájékoztatásuk szerint már felelősségre vonták a beszállítót, és a bírság egy része is rá hárult.

A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy 850 ezer forintra bírságolta és 50 ezer forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) a Tescot, miután háromszáz kiló bélsárral szennyezett csirkehúst találtak a cég dunaújvárosi áruházában. A lap a Tesco belső levelezéséből úgy értesült, hogy a hatósági vizsgálat és büntetés ellenére sem vonták ki a forgalomból a szállítmányt. A multicég fellebbezés nélkül fizetett, a bírság egy részét pedig ráterhelte a dolgozókra – olvasható a lap keddi számában.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója keddi közleményében arról tájékoztatott: szeptember 17-én értesültek arról, hogy az érintett áruházban egy magyar beszállító által forgalmazott csirkehús-szállítmányban szennyeződést találtak a vásárlók. A fogyasztásra alkalmatlan darabokat az illetékes hatósággal együtt átvizsgálták, visszavonták és megsemmisítették. Iglódi-Csató Judit szerint a vásárlók mindössze néhány kilónyi szennyeződött hússal találkozhattak, őket azóta már kártalanították. A hatósági bírságot is megfizették, annak egy részét pedig a beszállítóra – az ügy fő felelősére – hárították. A közlemény hangsúlyozza: a Tesco hatósági bírságokat sohasem hárít át munkatársaira.
– Független Hírügynökség –