Tesco, Kika és Stop Shop is épül a megyében

A megyében a közeljövőben három multinacionális cég nyit üzletközpontot: Debrecenben a Stop Shop és a Kika, míg Hajdúszoboszlón a Tesco. A részleteknek jártunk utána…

A megyében a közeljövőben három multinacionális cég nyit üzletközpontot: Debrecenben a Stop Shop és a Kika, míg Hajdúszoboszlón a Tesco.

A Stop Shop Debrecen Bevásárlópark az M3-as autópálya felől közvetlenül a városba vezető 33-as főút mellett épül egy már kialakult kereskedelmi övezetben, a Cora mellett, a Metro-val szemben.

A megnyitást november 15-ére tervezik. Közel 10 000 négyzetméteren számos üzlet, valamint 350 férőhelyes parkoló várja a vásárlókat.

Értesüléseink szerint a Stop Shop szomszédságában épül a KIKA áruháza, de erről bővebb információt az illetékes távolléte miatt nem kaptunk.

Új munkahelyek

A Tesco idén novemberben, a szükséges engedélyek megszerzése után kezdi el építeni hajdúszoboszlói hipermarketjét.

Kérdésünkre Hardy Mihály szóvivő elmondta, hogy az átadás a tervek szerint 2008 nyarán történik meg.

A környezetbarát és energiatakarékossági szempontok szerint készülő áruházba közvetlenül a központi raktárból szállítják majd az árut, ami kevesebb kamiont igényel, így a környékbeliek megnyugodhatnak: nem nő jelentősen a teherautó-forgalom.

A Dózsa György úton, a volt Autós-csárdánál az öt és fél hektárnyi területen kialakítandó üzletközpont 150-180 embernek ad majd munkát.

Megvették és felújítják a volt DKV-központot

Miután a Cívisház Rt.-től megvásárolta, mondhatni, apincétől a padlásig felújítja a DKV Rt. volt irodaházátaz Autó Alfa Zrt. Az 1250 négyzetméteres, Blaháné utcai ingatlant még januárban vették birtokba a munkások…

A tervek szerint két hónapon belül végeznek a renoválásával. Horváth Sándor, az Autó Alfa ügyvezető igazgatója a HAON-nak elmondta, hogy a 40 irodahelyiséget magában foglaló épület új tetőt kapott, kívül-belül kicserélték a nyílászárókat és megújultak az épület gépészeti berendezései is.

Jó helyet keresnek, alacsony rezsivel

Gőzerővel keresik már az albérletet a főiskolások, egyetemisták, hiszen egy hónap múlva kezdődik az új tanév. A leendő otthonnak sokféle kritériumnak kellene megfelelni, ezért nem könnyű a diákok dolga.

Gőzerővel keresik már az albérletet a főiskolások, egyetemisták, hiszen egy hónap múlva kezdődik az új tanév. A leendő otthonnak sokféle kritériumnak kellene megfelelni, ezért nem könnyű a diákok dolga.

Kapcsolódó anyagok:

  • Botrány: oda van a Tesco áruja
  • Áruház csak áruház mellé épül
  • Új bevásárlópark mellé jön a KIKA
  • Hard die a kereskedelemben: újabb diszkontóriás
  • Óvoda is, áruda is a Sámsoni úton