Térzenével zárja évadát a Kodály Filharmónia Debrecen

Térzenével zárja évadát a Kodály Filharmónia Debrecen
© Fotó: Kodály Filharmónia
Debrecen – Sajtótájékoztatóval egybekötött zenés évadzáróra invitál minden érdeklődőt a Kodály Filharmónia Debrecen június 8-án, pénteken 16 órától a Halközbe.

A délutáni kis koncert első felében Suppé: Könnyűlovasság c. művének Nyitánya hangzik el a Kodály Filharmonikusok közreműködésével, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével. Ezt követően Dr. Papp László, Debrecen város polgármestere köszönti a jelenlévőket, összefoglalja az elmúlt évad eseményeit, majd Somogyi-Tóth Dániel, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője bemutatja az együttesek jövőbeli programjait.

evadzaro-2Fotó: Kodály Filharmónia

A rövid hangversenyt R. Menescal – R. Boscoli: Barquinho és A. C. Jobim: Samba de Uma Nota So című a cappella műveivel folytatják a Kodály Kórus előadásában, vezető karnagyuk, Szabó Sipos Máté vezényletével. A műsort ünnepélyes díjátadó követi: fény derül arra, ki lesz az „Évad zenekari művésze”, az „Év énekese”, ki nyeri el a Rubányi-, Komlóssy-, Nívódíjakat és kik lesznek érdemesek az „Évad ifjú énekese” és „Évad ifjú zenekari művésze” elismerésekre. Végül a Himnusz közös éneklésével zárja 2017/2018-as évadát Debrecen város két komolyzenei együttese.

A program eső esetén zárt körben, a Kodály Filharmonikusok székhelyén, a Simonffy utca 1/c alatt kerül megrendezésre.

– Kodály Filharmónia –