Tervben van a Mad Max negyedik része – Mel Gibson nélkül

Az Oscar-díjas filmrendező, George Miller csütörtökön közölte, el szeretné készíteni a Mad Max sorozat negyedik részét. Az ausztrál rendező ugyanakkor elmondta: a legújabb epizódban valószínűleg nem szerepel majd az első három részben címszerepet játszó Mel Gibson.

Készíteni akarok még egy Mad Max filmet – mondta el a 62 éves rendező Sydney-ben, de közölte azt is, hogy a címszerepet nem Mel Gibson fogja játszani. Miller túl öregnek tartja a hollywoodi sztárt a szerepre, és hozzátette: nem is hiszi, hogy Gibsont érdekelné a film.

Az 1979-ben készült első Mad Max film indította el Gibson karrierjét. A poszt-apokaliptikus környezetben játszódó moziban a címszereplő zsaru brutális motoros bandák ellen küzd. A film különösen az autósüldözéses jelentek miatt vált kultuszfilmmé.

Millert az idén Oscar-díjjal jutalmazták a Táncoló talpak című animációs filmért. Nem számítottunk arra, hogy nyerünk – mondta el a rendező, és hozzátette: a díj jó ürügy volt arra, hogy igyanak, bulizzanak, és úgy tegyenek, mintha megint tinédzserek lennének.