Terrorveszélyben a német parlament

Szélsőséges iszlamista szervezetek túszejtéses támadást terveznek a német parlament épülete ellen – közölte szombaton a Der Spiegel című német lap. A hírmagazin értesülései szerint egy terrorista sejt kiugrani akaró tagja informálta a német hatóságokat a tervről.

A Spiegel szerint e terv miatt jelentette be szerdán a német belügyminiszter a biztonsági intézkedések szigorítását.

A Spiegel értesülései szerint az al-Kaida és szövetségesei a német parlament épületet ellen terveznek támadást. A februárra vagy márciusra tervezett állítólagos támadást a lap információi szerint egy hatfős csapat hajtaná végre, akik közül ketten már Németország területén vannak.

A német hatóságokat egy informátor értesítette, aki az elmúlt napokban többször is telefonon jelentkezett, Németországon kívülről – írta a Spiegel. Az informátor a lap szerint egy iszlamista terrorszervezet tagja, aki szeretné letenni a fegyvert. A német rendőrség és belügyminisztérium egyelőre nem reagált a lap cikkére.

A Spiegel szerint emiatt szigorították a biztonsági intézkedéseket a német hatóságok. A német belügyminiszter szerdán egy sajtótájékoztatón közölte, hogy terrortámadásra kell számítani Németországban, bár a tárcavezető novemberre tette annak idejét. A szigorított intézkedések részeként kordonokkal vették körbe a német parlament, a Reichstag épületét.
– Független Hírügynökség –