Terrorizmus – Szijjártó: nem tudni magyar érintettről a londoni terrortámadást követően

Akt.:
Budapest/London – Továbbra sem tudni arról, hogy lenne magyar érintettje a péntek délelőtti londoni terrortámadásnak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tárcavezető emlékeztetett: reggel két jelentős nyugat-európai fővárosában is terrorcselekmény történt, Párizsban egy katonára támadtak, Londonban pedig a hatóságok szerint terrorcselekmény történt, a támadásnak az eddigi hírek alapján 18 sérültje van, egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Kiemelte: magyar érintettről továbbra sem tudni, a nagykövetségre és a konzulátusra egy hívás sem érkezett bajba került magyartól vagy hozzátartozótól.

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország szolidaritásáról biztosítja Nagy-Britanniát és Franciaországot. Az, hogy újabb terrorcselekmények fordultak elő, szükségessé teszi azt kérdést, valóban helyes-e, hogy még mindig nem a biztonság megteremtése, helyreállítása áll az európai politikák középpontjában, nem a biztonság a vezérgondolat az illegális bevándorlásról folytatott vitákban – mutatott rá.

A külügyminiszter hangsúlyozta: az európai politikai vezetők kötelessége lenne végre visszaadni Európának és az európai embereknek a biztonságot, ez lenne a felelősségük, ahelyett, hogy továbbra is az illegális bevándorlás mellett sorakoztatnak fel “általában hamis érveket”.

Pénteken terrorcselekmény történt a londoni metróban, a District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál. Egy szerelvényen szemtanúk beszámolói szerint kisebb robbanás volt a reggeli csúcsforgalom idején.

Péntek reggel katonára támadt egy késsel felfegyverzett férfi Párizs központjában, az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomozást indított.

– MTI –


London - Terrorcselekmény történt pénteken a londoni metróban. A hivatalos közlések szerint az incidensben 22 ember sérült meg, egyikük sem súlyosan. A kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű felszíni állomásánál szemtanúk beszámolói sz...

Fotó: fzc77 / Twitter
London - A Scotland Yard bejelentése szerint "incidens" történt pénteken egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson's Green nevű állomásánál. Az utasok hővel járó, robbanásszerű jelenségről számoltak be. A médiában megjelent egy fot...