Helyi közélet

2010.08.05. 07:18

Kapnak pénzt az összedőlt házért

<p>Tolcsva - Kilencmillió forintot kap az árvíz miatt Tolcsván összedőlt ház tulajdonosa.</p>

A június 4-i nagy esőzések utáni áradásTolcsvát sem kímélte. Több mint harminc épület szenvedett kisebb-nagyobb kárt, és egy Esze Tamás úti házat életveszélyesnek is nyilvánítottak. Július 17-én ennek a háznak kidőlt az egyik főfala. A település polgármestere hétfőn délelőtt értesítette a megyét a történtekről, akkor derült ki, hogy valamilyen okból ez az ingatlan nincs az életveszélyessé nyilvánított Borsod megyei lakóházak listáján. Azóta a helyzet megváltozott, mégis megtérítik a kárt.

– Az volt a félreértés, hogy a megyében készült, és a megyeházán található kárbecslő lapokon még szerepelt a ház, csak az országos listán nem, tehát nem a megyén követték el a hibát – mondja Vojnár László, Tolcsva polgármestere. – A megyei közgyűlés elnöke, dr. Ódor Ferenc még július 20-án megvizsgáltatta a kérdéses ingatlant és ezt követően levélben tájékoztatta a helyzetről dr. Bakondi Györgyöt, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét. Július végén megkaptuk az értesítést, hogy a megyei javaslat alapján a lakóingatlan károsultja két részletben összesen kilencmillió forintot kap.

Vojnár László elmondta, a ház tulajdonosa dönthet úgy, hogy újjáépíti a házat, de a településen máshol is vásárolhat magának ingatlant. A ház tulajdonosát szerdán nem találtuk Tolcsván.

-BG-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában