Terrorfenyegetés miatt feljelentést tett a Fidesz

A kancelláriaminiszter nyilatkozatai alapján államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a legfőbb ügyésznél a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt szerint véget kell vetni a hisztériakeltésnek.

Az ellenzéki párt szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter az elmúlt egy hónap alatt számos változatban beszélt arról, hogy szélsőséges csoportok állami vezetők meggyilkolására és középületek elfoglalására készülnek, valamint meg akarják zavarni a március 15-i nemzeti ünnepet. A legnagyobb ellenzéki párt szerint felmerül a kérdés, hogy ha tudomásuk van ilyen szervezkedésekről, akkor miért nem indítanak eljárást és miért nem veszik őrizetbe ezeket az embereket. A Fidesz ezért államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett pénteken Kovács Tamás legfőbb ügyésznél. A beadványhoz csatolták Szilvásy György kancelláriaminiszter nyilatkozatait és a Miniszterelnöki Hivatal közleményeit, amelyek a feljelentés alapját képezik – mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A Fidesz úgy véli: véget kell vetni a hisztériakeltésnek. Ha valósak azok a terrorfenyegetésről szóló információk, amelyekről Szilvásy György kancelláriaminiszter korábban beszélt, akkor meg kell indítani a büntetőeljárást. Ha azonban nem bizonyosodnak be az állításai, akkor egyértelművé válik, hogy a kormány csak el akarta venni a szabad március 15-ét az emberektől és el akarta terelni a figyelmet a megszorító intézkedésekről. A nyomozóhatóságnak három napon belül kell döntenie a nyomozás megindításáról vagy a feljelentés elutasításáról, így a jövő héten várhatóan választ kapnak ebben az ügyben – tette hozzá Répássy Róbert.