Terrorban tartotta családját

Többször is megverte testvéreit és édesanyját az a pszichés zavarokkal küzdõ férfi, akit kedden vettek õrizetbe a szegedi rendõrök. Az egyik húgát tavaly nyáron úgy megütötte, hogy annak eltört az orrcsontja. Most édesanyjuk fordult a rendõrséghez segítségért, mert újra, többször is megverte a férfi – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. A rendõrség kedden szerzett tudomást az esetrõl. A férfi az édesanyjával és három kishúgával élt egy domaszéki tanyán. A fiatalember nem dolgozott és pszichés problémái is voltak, de nem kezeltette magát. A rendõrségnek azt mondta, ugyan szereti a családját, de a lányok – akik 16, 12 és 3 évesek – többször csúnyán beszéltek vele és idegesítették. Ezért mindhárom húgát többször bántalmazta már. Egyiküket – még 2009 nyarán – olyan súlyosan megütötte, hogy még az orrcsontja is eltört. A férfi többször támadt az édesanyjára is, illetve számos alkalommal fenyegetõzött otthon.

Legutóbb is édesanyja ellen fordult egy korábbi tartozás behajtása miatt. Õ adott ugyanis kölcsön pénzt nevelõapjának temetésére, aminek egy részét szerette volna visszakapni. Mivel az édesanyja nem tudott fizetni, ezért többször megverte, illetve megfenyegette, hogy a lányokat ismét bántani fogja. Az anya ezután fordult a Szegedi Rendõrkapitánysághoz.

A rendõrök a 19 éves férfit elõállították, majd kihallgatását követõen õrizetbe vették és kezdeményezik elõzetes letartóztatását.Sporthírek