Termelő-technológiai bázis

A helyi kis- és középvállalkozások, illetve azon kisebb külföldi cégek számára, melyek a már betelepült multinacionális vállalkozások beszállítói kívánnak lenni, 2,5 hektáron úgynevezett termelő-technológiai bázist alakítanak ki hamarosan a Debreceni Ipari Parkban, a Határ úton.

INFORMÁCIÓ
A termelő-technológiai bázisról részletesebb információkat a www.dipinvest.hu internetes honlapon lehet megtudni.

A bázis megteremtése jegyében a park üzemeltetője, a Debreceni Regionális és Innivációs Ipari Park Kft. együttműködési megállapodást kötött a DIP Invest Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Kft.-vel – mint befektetővel –, amellyel egyébként egy innovációs technológiai központ kialakítása érdekében is közösen munkálkodik már az ipari park. A területet kedvezményes áron kapja meg a DIP Kft., az ipari park működtetőjét pedig bevonja a beruházások szervezésébe, koordinálásába, s a Debreceni Regionális és Innivációs Ipari Park Kft. marad a terület üzemeltetője is.

Teljes infrastruktúra

A telekmegosztás már megtörtént, hamarosan kezdődik az infrastruktúra kiépítése. A 2,5 hektáron – amely az ipari park utolsó üres területe – összesen 9 önálló telephelyet alakítottak ki, egyenként 2400 és 3000 négyzetméter közötti nagysággal, melyekre a betelepülő vállalkozások felépíthetik csarnokaikat. A termelő-technológiai bázison várhatóan összesen 2 milliárd forint értékű beruházás valósul majd meg, s a kisvállalkozások által foglalkoztatottak létszáma akár 300 fő is lehet – tudtuk meg Percze Istvántól, a Debreceni Regionális és Innivációs Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatójától.

P. A.