Friss hírek

2011.01.25. 10:33

ÁRVÍZ-BELVÍZ: Újabb hat embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

<p>Újabb 3-3 embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében hétfőn. Velük már 336-ra nőtt azoknak a száma, akiknek átmenetileg el kellett hagyniuk az otthonaikat. Az ár- és belvízveszély ellenére a lakosság ellátása minden településen biztosított, közüzemi kimaradás a hét első napján nem történt.</p>

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint hétfőn az ország 12 megyéjében 230 településen folyt ár- vagy belvízi védekezés. A munkában 1734 ember 391 szivattyúval vett részt. A Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint a belvízzel elöntött területek nagysága jelenleg 348 ezer hektár, amiből 191 ezer hektár vetés-szántó.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 40 településen folyik belvíz elleni védekezés. Csongrád megyében 37 településen dolgoznak, ott a belvízzel borított terület nagysága már meghaladja a 63 ezer hektárt. Pest megye területén 31, Bács-Kiskun megyében 26, Hajdú-Biharban 24, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyaránt 19, Borsod-Abaúj-Zemplénben 15 településen tart a belvíz elleni védekezés. A Fejér megyei Kulcson a belvizes területeken továbbra is lajtos kocsival biztosítják az ivóvizet.

A folyók fővédvonalain hétfőn összesen 1044 km hosszon volt árvízvédelmi készültség, ami az előző naphoz képest kis mértékben csökkent. Harmadfokú készültségre már sehol sem volt szükség. Másodfokú készültség 86, míg elsőfokú készültség 954 km hosszon volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!