Magyar Kupa – Termálfürdő FC Tiszaújváros: Ha adnak esélyt nekik, akkor azt kihasználják

Akt.:
A tiszaújvárosiak (sárgában) szerdán a Honvédot fogadják
A tiszaújvárosiak (sárgában) szerdán a Honvédot fogadják - © Fotó: Kozma István
Tiszaújváros – Az NB I-es Budapest Honvéddal játszik szerdán kupameccset az FC Tiszaújváros.

A legjobb 16 közé jutásért igencsak neves ellenfelet kapott az NB III Keleti csoportjában szereplő Termálfürdő FC Tiszaújváros együttese. Gerliczki Máté vezetőedző alakulata szerdán 12 órától az NB I-ben jelenleg – a Ferencvárosi TC és a Mol Vidi FC mögött – dobogós Budapest Honvédot fogadja a sportcentrum centerpályáján.

Régi bravúr

„Egy szép stadionban szeretnénk majd játszani, egy oda-visszavágós csata keretében” – közölte az előző kupakör előtt Gerliczki Máté, ám ehhez…

– …ehhez túl kellene lépnünk a Honvédon – egészítette ki a mondatot a tréner, amire rávágtuk: ez csak vicc… – Nem szoktam viccelni… Azzal mindenki tisztában van, hogy az NB III és az NB I között minden tekintetben van szakadék, viszont ha a Honvéd bármilyen téren bármennyi esélyt ad nekünk, akkor azt mi ki fogjuk használni.

A Honvéd a múltban már három alkalommal vizitált a Tisza-partján, kupameccsen: 1985-ben és 1991-ben nyertek a fővárosiak, míg az 1998/1999-es évadban Szentes Lázár vezette Újváros 2–0-ra legyőzte a kispestieket.

A szakembertől azt is megkérdeztük, milyen játékot tervez a budapestiek ellen.

– Nem olyan játékkal készülünk, készültünk, amely nélkülöz mindennemű futballt, arra mi nem vagyunk képesek – közölte Gerliczki Máté. – Vagyis fogunk focizni, bízom benne, hogy eredményesen. Ilyen esetben az edzők elmondják, hogy el kellene kerülni egy esetleges korai kapott találatot, illetve nyilván nem teszünk le a gólszerzésről. A Honvéd vasárnap játszott bajnokit a Vidi FC ellen idegenben, és még nincs vége az évadjuknak, ugyanis szombaton a Debrecen vendégei lesznek. Vélhetően ezen tények belejátszanak majd az összeállításukba, hogy kik kapnak lehetőséget. Mindezen kívül be kell kalkulálni azt is, hogy a játéktér sem lesz biliárdasztal minőségű.

A Tiszaújvárosnál Orosz és Faggyas sérült, más hiányzó azonban nincs. A tervezett kezdőcsapat: Herceg – Dajka, Papp F., Fodor, Nagy P. – Molnár M., Lippai, Hussein, Burics – Illés, Kertész. A belépő a mérkőzésre egységesen 500 forint.

ÉM-MI


Az idei sorozatban

6. forduló, szeptember 22.: Tiszasziget SE – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1–3 (1–1) és Bőny SE – Budapest Honvéd 0–6 (0–4).

7. forduló, október 31.: Balatonlelle – Termálfürdő FC Tiszaújváros 0–2 (0–0) és Jászberényi FC – Budapest Honvéd 0–1 (0–1).


Egyszer már

Supka Attila nem először látogat Tiszaújvárosba vezetőedzőként, ugyanis a 2012/2013-as évadban (2012. október 31-én) az akkor élvonalbeli Pécsi MFC-Matiasszal már vizitelt a Tisza-partján a kupában: ,,Számunkra az a meccs egy kellemes emlék, ugyanis 2-1-re megvertük és így kiejtettük a PMFC-t – jegyezte meg Fodor Péter az Termálfürdő FC Tiszaújváros játékosa, technikai vezetője. – A pécsieken kívül már elvérzett velünk szemben a Paks és a Haladás is… Ahhoz, hogy egy alacsonyabb osztályú együttes meglepjen egy NB I-est, nagy fegyelem kell, szervezettség, akarat és a játékban kevés hiba. Ha az edzőnk úgy gondolja, akkor természetesen ott leszek most is a hadra foghatóak között.”