Termálfürdő FC Tiszaújváros: A kapus az első támadó, a center pedig az első védő

Új szakvezetőt kaptak a játékosok
Új szakvezetőt kaptak a játékosok
Tiszaújváros – Az első tízben szeretne zárni a következő évadban a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapata.

Gerliczki Máté személyében új tréner vezeti a következő szezonban a Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgócsapatát. A 37 esztendős szakember (akinek van civil munkája is) legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibránynál dolgozott.

Még mindig van olyan poszt, ahová igazolni akarunk.” Gerliczki Máté

– Az egyik döntő érv ezen feladat elvállalásában az volt, hogy Tiszaújvárosban kiválóak a feltételek, minden adott a minőségi munkához – mondta lapunknak az edző, hozzátéve: – A másik, ami szimpatikus volt, az a vezetők hozzáállása, korrektsége végig a tárgyalások folyamán.

Nem sétagalopp

A játékosként 26 NB I-es találkozón pályára lépő, egykori ifjúsági és olimpiai válogatott kerettagtól azt is megkérdeztük, milyen céljai vannak Újvárosban?

– Az mindenki előtt közismert, hogy a csapat az előző szezonban éppen csak bennmaradt az NB III-ban – fogalmazott Gerliczki Máté. – Miután a harmadosztály létszámát a bajnokság végén csökkentik, így öt-öt csapat biztosan búcsúzik, illetve a legrosszabb tizenharmadik is. Az itteni klub irányítóival egyeztetve ennek függvényében határoztuk meg a célt, ami nem más, minthogy zárjunk az első tízben. Ezt elérni nem lesz sétagalopp, hiszen senki sem szeretne kiesni, mindenki erősít, s amennyire látom, nagyon kiegyenlített lesz a mezőny, igazából senki sem fog kilógni sem felfelé, sem lefelé. Erősítéseket már mi is végrehajtottunk, de még mindig van olyan poszt, ahová igazolni akarunk.

Gerliczki Mátét arról is kérdeztük, hogy ő milyen játékot vár majd el a csapatától?

– Azokon a helyeken, ahol eddig dolgoztam, a bajnoki címet kellett megszerezni, azonban ez most egy más szituáció, a korábban elmondottak miatt is – hangsúlyozta a tréner. – Mindig támadófelfogásban futballoztak a csapataim, néha talán túlságosan is, az én nézetem az, hogy focizni kell, felépítve, nem lehet úgy kimenni a pályára, hogy majd előrerúgjuk a labdát és lesz valahogy… Nálam a kapusom az első támadó, a centerem az első védő, nyilván szeretnék néhány olyan dolgot átadni, beletenni, amit én is tanultam aktív játékosként, mondjuk az olimpiai válogatottnál.

Az újvárosiak múlt szombaton amolyan „bemelegítőedzést” tartottak, viszont hétfőtől már teljes intenzitással készülnek a szezonra. Az első edzőmeccset szerdán vívják a Tisza-partiak, az ellenfél Tállya NB III-as csapata lesz. Onnantól kezdve szerda-szombat ritmusban dolgoznak az első bajnokiig, munkahelyi elfoglaltságok miatt két héten keresztül kedden és csütörtökön két foglalkozást tartanak.

Ketten Barcikára

Távozott a klubtól Koltai Dániel (?), Varga Zoltán (szezon közben, Skócia), Katona Bence (KBSC FC), Kovács Péter (KBSC FC), Holecz Péter (?) és Hajdu István (?), míg érkezett Bodó Gábor (védő, Ibrány), Kristófi Sándor (szélső támadó, Ibrány), Herceg Péter (kapus, Putnok), Dajka László (védő, Ibrány), illetve Fabu Márton (középpályás, Nyírbátor).

– ÉM-MI –


Köszöntik Korhutot

Szombaton, a Triatlon Nagyhéten, a Geszti-koncert előtt 19.45-kor köszöntik az FC Tiszaújváros egyesület korábbi játékosát, a serdülőkoráig a klubnál játszó Korhut Mihály magyar válogatott labdarúgót (akinek a szülei újvárosi lakosok). A szélső tagja volt a franciaországi Európa-bajnokságon 13. helyezést elérő együttesnek. A futballista teljesítményét emlékplakettel ismeri el a városvezetés, de természetesen lehetőség lesz arra is, hogy a szurkolók személyesen beszélgessenek a hátvéddel, aláírásokat kérjenek vagy egy közös fotóra is összeálljanak.