Terjesztik a hejőkeresztúri módszert

Terjesztik a hejőkeresztúri módszert
Miskolc – A miniszter szerint a KIP az egyik leghatékonyabb köznevelési program.

A társadalmi felzárkózás ügyét szolgálta a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának most záruló uniós pályázata, melynek címe: „Digitális úton-útfélen. Komplex iskolai innováció és digitális szemléletformálás hátrányos helyzetűek körében”. A projekt zárókonferenciáját tegnap tartották az egyetemen.

Két cél

A pályázatnak eredetileg két célja volt. Az egyik a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek eredményesebb képzését támogató Komplex Instrukciós Program (KIP) terjesztése, melyet hejőkeresztúri módszernek is neveznek, a másik a digitális kultúra erőteljesebb bekapcsolása a pedagógiai kultúraváltás folyamatába. Mára 12 közoktatási intézmény mintegy 300 pedagógusa részesült KIP-es, 33 iskola 136 pedagógusa projektpedagógiai, 45 iskola több mint ezer tanára pedig informatikai továbbképzésben.

A kormányzat azonban a pályázat kibővítése mellett döntött, így jöhetett létre a Miskolc–Hejőkeresztúri KIP Regionális Módszertani Központ a Bölcsészettudományi Karon. A konferencián részt vett volna Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere is, de elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni. Levelét a rendezvényen felolvasták. „Az önök projektjével és kitartó munkájával egy olyan módszer jutott el a térség iskoláiba, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb köznevelési program a hátrányok leküzdésére” – írta a miniszter.

– ÉM-HE –
hirdetés
hirdet�s