Terjeszkedik az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola

Az eddigiek mellett három új telephelyen is megkezdődik a művészeti oktatás az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül.

Az előző tanévben csaknem 450 tanuló ismerkedett a művészetekkel a berettyóújfalui és a körösszakáli telephelyen, szeptembertől azonban további három településen is várják a gyermekeket.

– Biharkeresztesen, Magyarhomorogon és Mezősason is kitárjuk iskolánk kapuját – tudtuk meg L. Ritók Nórától, az iskola vezetőjétől.

– Fontosnak tartjuk, hogy olyan településekre is eljussunk, ahol egyáltalán nem, vagy csak korlátozott mértékben lehetne művészeti képzés. Hiszen mindenhol vannak tehetséges gyermekek, miért szenvednének hátrányt nagyvárosban élő társaiktól. Mindhárom településen örömmel fogadtak bennünket, s az önkormányzatok is nagymértékben segítségünkre vannak. A három új telephelyen az előzetes felmérések szerint csaknem 200 gyermek vesz majd rész a képzésben.

Újabb örömök

A tanévkezdés után újabb örömök várnak az iskola tagjaira. A beküldött pályamunkák alapján meghívták az iskolát Portugáliába, a VI. Nemzetközi Képzőművészeti Bienáréra, amelyre információink szerint Magyarországról csak ez az iskola volt érdemes.

Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolából két berettyóújfalui diák, Tahóczki Katalin és Juhász Anett vesz részt a nem mindennapi utazáson, s az őket kicsi koruk óta tanító L. Ritók Nóra utazik a gyerekekkel.

Só.A.