Helyi közélet

2012.10.27. 20:51

Forgó Dorka és Füles Borka, brumm!

Miskolc - A szombati névadó ünnepségen kiderült, hogy Forgó Dorka és Füles Borka lett a Miskolci Állatkert két nőstény mackójának a neve.

Miskolc - A szombati névadó ünnepségen kiderült, hogy Forgó Dorka és Füles Borka lett a Miskolci Állatkert két nőstény mackójának a neve.Mint arról már korábban beszámoltunk, október közepén érkezett Miskolcra a Koppenhágai Állatkertből a tavaly elpusztult Gabi medve helyére az a két 2011 januárban született barnamedve, melyeknek nevet keresett a nagyközönségen keresztül az állatkert vezetése. A nagy nap, a "keresztelő" szombaton jött el, amikor is tulajdonképpen minden az esemény ellen "esküdött össze", hiszen borús, esős időben, ráadásul munka- és tanítási napon kellett ünnepelnie az egybegyűlteknek.

Ennek ellenére nem maradt üresen a mackók ketrece előtti terület. Ott volt például Molnár Eszter és Leányvári Sára is, akik egybehangzóan állították, hogy a Dorka és Borka lesz a megfelelő név, ráadásul szerintük a medvék nagyon aranyosak és szépek is.

1090-en szavaztak

Nem tévedtek az ifjú hölgyek, ugyanis két doboz várta, hogy felbontsák majd azokat: az egyikre Forgó Dorka, míg a másikra Füles Borka volt írva. A dobozokban pedig lillafüredi pisztráng és zöldségek is lapultak. Hátha... A nagy pillanatig a korábban meghirdetett "Maci rajzverseny" győzteseit hirdették ki, akiknek dr. Zsiga Marcell alpolgármester adta át az ajándékokat. Majd kiderült, hogy az október 10-én érkezett maci lányok névadására indított szavazósdi játékában összesen 1090-en adták le voksukat, melyben egyötödnyien gondolták úgy, hogy Dorka és Borka legyen az új jövevények neve.

Aztán elérkezett a nagy pillanat, amikor a macik kicammogtak a dobozokhoz, és a lelkes közönség örömére Forgó Dorka és Füles Borka is a "saját" csomagocskáját bontották fel. Készültek a fotók, mosolyogtak a gyerekek, miközben persze a két barnamedve semmit sem értett az egészből. Nem, hogy egy keresztelőből!

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában