Térfigyelő kamerákat adtak át Putnokon

Térfigyelő kamerákat adtak át Putnokon
Putnok – Hármas együttműködési megállapodást írtak alá Putnokon, a Városháza Dísztermében.

Ünnepélyes és nyilvános keretek közt került átadásra Putnokon az újonnan kiépített térfigyelő rendszer. A hármas együttműködés aláírásának örömmel tett eleget az ózdi rendőrség, a polgármester, valamint a polgárőrség parancsnoka. Az eseményen az intézményvezetők, civilszervezetek, valamint Putnok város képviselői vettek részt. Tamás Barnabás Putnok város polgármestere kérdésünkre elmondta: jelenleg a település központjában 6 kamerát adtak át, de pályázatok útján a kisváros perifériáján is bővíteni szeretnék a térfigyelőrendszert.
Dr. Varga László Ózd rendőrkapitánya  tájékoztatójában elmondta: kellő tapasztalattal rendelkezik már a térfigyelőkamerák hasznosságáról. Az ózdi kapitányság eddig is nagy figyelmet fordított Putnok közbiztonságára. Kiemelte: „Kapitányként azt tapasztalom, hogy az emberek biztonságérzetét növeli a térfigyelőrendszer kialakítása.”
Megkérdeztük Molnár Norbert polgárőr parancsnokot is, aki kimagaslóan jónak értékelte az együttműködést, úgy a rendőrséggel, mint a városvezetésével. Kiemelte, hogy az új törvény lehetőséget biztosít számukra, hogy a városban történt eseményeket a kamera segítségével a polgárőrség a nap 24 órájában figyelje.

– Tamás István –