Terézvárosi önkormányzat: Wertán Zsolt több törvénytelenséget is elkövethetett

Több törvénytelenséget követhetett el Wertán Zsolt képviselõ a terézvárosi önkormányzat szerint. “Önkormányzati képviselõi mivoltával visszaélve” szerezhette meg, és hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekkel most a terézvárosi jegyzõ nevén próbál foltot ejteni. Az adóügyek a jegyzõ hatáskörébe tartoznak ugyanis, és nem a képviselõ-testületébe. Ha nincs törvény által elõírt meghatalmazás az ügyféltõl, adóügyekrõl még önkormányzati képviselõ sem szerezhet tudomást törvényes úton – olvasható a hatodik kerületi önkormányzat szerdai közleményében, amelyet a KDNP-s képviselõ tájékoztatója után adtak ki.

Wertán Zsolt szerdán újságíróknak azt mondta: hivatali visszaélés gyanúja miatt az ügyészséghez és az adóhatósághoz fordul. A budapesti KDNP-s képviselõ szerint jogtalanul engedték el ugyanis egy volt SZDSZ-es helyi képviselõ építményadó-hátralékát Terézvárosban. A KDNP arra kéri a kerület polgármesterét, hogy indítson fegyelmit a jegyzõ ellen, és mentse fel tisztségébõl.

A hatodik kerületi önkormányzat közleményében azt írják: Wertán Zsolt “büntetõügyi kategóriába sorolandó tevékenységgel szerezte meg az adóügyi iratokat, sugalmazásával közvetett módon személyiségi jogokat sértett, a jegyzõ rágalmazásával a törvényesség õrét kívánja megfosztani pozíciójától saját politikai érdekei érvényesítéséért, valamint személyesen Sajtos Csillát is nagy nyilvánosság elõtt rágalmazta”.

A terézvárosi önkormányzat szerint az eset miatt joggal merül fel a kérdés, hogy mire lehet számítani az országgyûlési és az önkormányzati választásokon, illetve biztonságban van-e minden szavazó személyi adata.