Terézváros szocialista vezetése visszautasítja a KDNP vádjait

A terézvárosi önkormányzat csütörtöki közleményében visszautasította a KDNP kerületi képviselõjének a Hunyadi téri játszótér építésével kapcsolatos rágalmazásait. A közlemény szerint alaptalanul vádolják a kerület vezetését a játszótér használhatatlanságával és elutasítják a közbeszerzés megkerülésére vonatkozó nyilatkozatot is.

A terézvárosi önkormányzat közleménye szerint a Hunyadi téri játszótér megfelel az EU szabványoknak. A tér kivitelezési és megvalósítási ütemekre bontása nem a közbeszerzésrõl szóló törvény megkerülését jelenti, hiszen az ütemekben elvégzett munkálatoknál figyelembe kell venni külön az árubeszerzésre, és külön a kivitelezésre vonatkozó költséget – zárul a terézvárosi önkormányzat közleménye.

A KDNP terézvárosi önkormányzati képviselõje csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Terézváros szocialista vezetése törvényt sértett, amikor közbeszerzési eljárás nélkül döntött egy kerületi játszótér megépítésérõl. Wertán Zsolt Zoltán szerint nem EU-kompatibilis a játszótér, ahol a 2-5 év közötti gyerekek nem játszhatnak biztonsággal. A Közbeszerzési Döntõbizottság 30 napon belül dönt az ügyben.