"Térerő-banánhéj”" – lebuktak a fémtolvajok

Edelény – A térerő hiányának “köszönheti” hat fém tolvaj, hogy “munka” közben tetten érte őket egy szolgálaton kívüli rendőr, illetve egy természetvédelmi őr.

Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás vétségének gyanúja miatt indított eljárást hat boldvai férfival szemben, akik július 20-án a késő délutáni órákban a Bódvarákó külterületén lévő bánya berendezéseinek fém részeit akarták elvinni.

A fűrésszel és egyéb eszközökkel felszerelkezett fél tucat bódvai férfi igencsak meglepődött a gyors és szakszerű rendőri intézkedés láttán, s egyáltalán nem számítottak a Bódvaszilasi Rendőrőrs szolgálaton kívüli járőrére, és az általa segítségül hívott természetvédelmi őrre.

A sikeres elfogáshoz hozzájárult, hogy a szabadnapján lévő rendőr aznap telefonálni szeretett volna, de a terület lefedettségének hiányai miatt a bányaüzem szomszédságában lévő dombra kellett mennie a jó vételért.ű

Ekkor hallotta meg a bódvai férfiak keltette gyanús „munkazajt”. A magát szolgálatba helyező rendőr felvette a kapcsolatot a közelben lévő természetvédelmi őrrel, majd sikeresen tetten érték és elfogták az elkövetőket.