Terepmotorosok ellen tiltakoztak a salgótarjáni közgyűlésben

A rendőrség Nógrádban tehetetlen a természetvédelmi területeken rendszám nélkül közlekedő motosokkal szemben, egyelőre csupán a klubok körében próbálnak felvilágosító munkát végezni. Ez derült ki kedden a salgótarjáni közgyűlésben, ahol a rendőrség éves beszámolóját hallgatták meg a kéviselők.

Gyurián Tibor, a salgótarjáni városi közgyűlés egyik képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta: a városukat ölelő hegyekben, elsősorban a Bükki Nemzeti Park gondozásában lévő temészetvédelmi területeken a jó idő beköszöntével egyre több motorost látni, hallani a turistautakon. Ezek a természetvédelmi szakemberek szerint is veszélyeztetik a kirándulókat, valamint a védett területek állat és növényvilágát, de a gépek zaja a helybelieknek is megterhelő. A képviselő a városi rendőrkapitány segítségét kérte a rendszám nélkül közlekedő motorosok megfékezésében.

Buttkai Sándor alezredes, Salgótarján rendőrkapitánya elismerte: ugyan tavaly két terepmotort is kaptak az Ipoly Erdő Zrt.-től a motorosok elfogására, de eddig még nem jártak eredménnyel. A rendőrség egyelőre a motoros klubok képviselőivel tárgyal azért, hogy elkerüljék a védett területeket, illetve több járőrét is kamerával látta el, hogy azok bizonyító erejű felvételeket készíthessenek Salgótarján külvárosi területein. Buttkai Sándor ugyanakkor elismerte, hogy ettől csak hosszú távon várható eredmény.
hirdetés
hirdet�s