Terepmotorosok ellen tiltakoztak a salgótarjáni közgyűlésben

A rendőrség Nógrádban tehetetlen a természetvédelmi területeken rendszám nélkül közlekedő motosokkal szemben, egyelőre csupán a klubok körében próbálnak felvilágosító munkát végezni. Ez derült ki kedden a salgótarjáni közgyűlésben, ahol a rendőrség éves beszámolóját hallgatták meg a kéviselők.

Gyurián Tibor, a salgótarjáni városi közgyűlés egyik képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta: a városukat ölelő hegyekben, elsősorban a Bükki Nemzeti Park gondozásában lévő temészetvédelmi területeken a jó idő beköszöntével egyre több motorost látni, hallani a turistautakon. Ezek a természetvédelmi szakemberek szerint is veszélyeztetik a kirándulókat, valamint a védett területek állat és növényvilágát, de a gépek zaja a helybelieknek is megterhelő. A képviselő a városi rendőrkapitány segítségét kérte a rendszám nélkül közlekedő motorosok megfékezésében.

Buttkai Sándor alezredes, Salgótarján rendőrkapitánya elismerte: ugyan tavaly két terepmotort is kaptak az Ipoly Erdő Zrt.-től a motorosok elfogására, de eddig még nem jártak eredménnyel. A rendőrség egyelőre a motoros klubok képviselőivel tárgyal azért, hogy elkerüljék a védett területeket, illetve több járőrét is kamerával látta el, hogy azok bizonyító erejű felvételeket készíthessenek Salgótarján külvárosi területein. Buttkai Sándor ugyanakkor elismerte, hogy ettől csak hosszú távon várható eredmény.