Terepjáróval hajtott keresztül vitapartnerén egy feldühödött ukrán autós

Egy apróság miatt előbb verekedni kezdett, majd terepjárójával keresztülhajtott egy gyalogoson egy feldühödött járművezető Kijevben. A Szevodnya című. lap híradása szerint a Land Cruiser éppen ki akart hajtani az egyik kijevi szupermarket parkolójából, amikor a zebrán váratlanul elébe toppant egy gyalogos. Bár az utóbbinak tökéletesen igaza volt a KRESZ alapján, a terepjáró vezetőjének mégis elborította a vér az agyát, és elégtételt akart venni azért, mert a fékre kellett lépnie. Kiugrott a kocsijából és felelősségre vonta a 28 éves fiatalembert.

A vita dulakodássá fajult, majd a sofőr rádöbbent, hogy a gyalogos fizikai erőfölényben van vele szemben. Nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket ordítva visszaült hát a volán mögé és a gázpedálra taposott. Pár méter megtétele után azonban mégis felülkerekedett benne a bosszú ösztöne: hátramenetbe kapcsolt, elgázolta a gyalogost és keresztülhajtott rajta. Ezek után a megdöbbent szemtanúkkal nem törődve elhajtott a helyszínről.

Az utóbbiak feljegyezték a rendszámát, és azonnal értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A fiatalember életét a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni, ám a terepjáró vezetőjének kézre kerítésével némi gond akadt. Kiderült ugyanis, hogy a szóban forgó jármű egy 75 éves asszony nevén szerepel a nyilvántartásban. A kocsi műszakijában több más használó neve is szerepel, akiket most nagy erőkkel keres a rendőrség.

A cserbenhagyó bosszúálló járművezetőre akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.Sporthírek