Terepasztal, modellek a Gömöri várótermében

Akit érdekel a vasút világa, vasárnap még megnézheti a kiállítást a Vörösmarty művelődési házban
Akit érdekel a vasút világa, vasárnap még megnézheti a kiállítást a Vörösmarty művelődési házban - © Fotó: Tajthy Ákos
Miskolc – Ismét megrendezik a vasútmodell kiállítást május 11-e és 13-a között a Gömöri pályaudvaron. A látványos, közel negyven méteres, élethű modelleket felvonultató digitálisan vezérelt terepasztal mellett vasúttörténeti anyagokat és vasúti relikviákat is bemutatnak.

A programot az előzőekhez hasonlóan az idén tízéves Miskolci Vasútmodellezők Egyesülete szervezi a ­Vörösmarty Művelődési Házzal karöltve. Bikki Attila, az egyesület elnökhelyettese érdeklődésünkre elmondta, 2007-ben egy vasútmodel­lező klub által rendezett kiállításon ­találkoztak az alapítók.

– Korábban nem ismertük egymást, viszont mindannyiunknak a vasút, és a vasútmodellezés volt a hobbija. Miskolcon addig nem volt szervezet, ami ezzel foglalkozott volna, így mi hoztuk létre, 2008-tól már hivatalos formában működünk, azóta rendezzük egyre népszerűbb kiállításainkat, folyamatosan fejlesztjük járműállományunkat, terepasztalainkat, és természetesen igyekszünk mi is fejlődni, úgy a kocsik üzemeltetése terén, mint kézügyességben – részletezte az elnökhelyettes.

Akit tehát érdekelnek a vonatok és a vasút világa, vasárnap még megtekintheti a tárlatot a Gömöri pályaudvar épületében.

ÉM-TÁ