Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.03. 17:44

Megszentelték az Örökösföldön épülő Római katolikus templom alapkövét Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az egyház mellett az adakozó hívek is hozzájárultak ahhoz a több mint 200 millió forintos beruházáshoz, amiből Örökösföldön a Törzs utcán egy új Római katolikus templom alapkövét helyezték el ünnepélyes keretek között vasárnap délután Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Az egyház mellett az adakozó hívek is hozzájárultak ahhoz a több mint 200 millió forintos beruházáshoz, amiből Örökösföldön a Törzs utcán egy új Római katolikus templom alapkövét helyezték el ünnepélyes keretek között vasárnap délután Nyíregyházán. A Kulcsár Attila tervezte épület (ő tervezte az utca túloldalán már felépült görögkatolikus templomot is) nagyjából 100-120 hívőt tud befogadni, és az alapkő alá kerülő fém tégelybe a fizető eszközök és a napilapok mellé az alapító okiratot is betették, amit a templom pásztora Papp János és a misét celebráló Bossák Nándor megyéspüspök írt alá. A főpásztor a hívekhez szólva elmondta: a templom építése a hit bizonyossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!